Ugrás a fő tartalomra

Új Kedvenc Reggeli - Sült Zabpehely

Az új évet lehet kezdeni mindenféle lemondással, vállalással és lehet kezdeni különleges finomsággal is. Most aktuális, egészséges, laktató és elég könnyen elkészíthető. Mondjuk 40 perc alatt. És meg van egy hétre a reggeli. Mindazonáltal. Süssünk zabpelyhet. Bizony mondom Néktek, nagyon jó lesz. Az alábbi recept egy kreatív főzős családi blogról van, thanks for the inspiration. 
Hozzávalók:
- 180 gr nagyszemű zebpehely
-   85 gr barna cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1,5 tk. sütőtök fűszer (gyömbér, fahéj, szegfűszeg)
- csipet só
- 350 ml tej
- 200 gr sült sütőtök héja nélkül
- 1 tojás
- 3 tk. olvasztott vaj
- 1 tk. vanília esszencia
- 40 gr aszalt áfonya
(2 ek. juharszirup - opcionális)

Elkészítés

A sütőnket előmelegítjük 175 C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. 

Egy nagy keverőtálba töltjük a tejet, tojást, olvasztott vajat és sütőtök pürét. Mixerrel alaposan elkeverjük.

Egy másik tálba keverjük össze a száraz összetevőket: cukor, zabpehely, sütőpor, só, sütőtök fűszerek. 

A két tál tartalmát alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt áfonyát is. A kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. 

A sütőbe téve 35 percig sütjük. Miután elkészült, kis ideig állni hagyjuk. Kanállal kis tálkába szedjük a reggelire való mennyiséget. Fogyasztás előtt érdemes egy kis meleg tejjel leönteni, de magában is zamatos, egészséges reggeli. 

Amit nem eszünk meg azonnal, hűtőbe téve, akár egy hétig is falatozhatjuk. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke